PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Overclock a genel bakış

Fearless-Fox
09-21-2008, 10:11 AM
Hemen her sistemde daha fazla performans rezervi vardır. PC, Notebook, Apple, Palm ve çevrebirim aygıtlarındaki bu potansiyelden ucuza ve az bir zahmetle nasıl faydalanabileceğinizi gösteriyoruz.

Yeni yazılımlar sürekli olarak daha yüksek donanım performansı gerektiriyorlar. Aylık periyotlarla da daha yüksek saat frekanslarında çalışan işlemciler pazarda boy gösteriyor. Ve daha birkaç yıl öncesine kadar sabit diske yetenler, günümüzde ana belleğe zor yetiyor. Peki her yıl yeni bir bilgisayar almak zorunda mısınız? Tabii ki hayır... Zira çoğunlukla bilgisayarınızın performans sınırlarına sonuna kadar çıkamıyorsunuzdur. Bunun en iyi örneği Intel'in Celeron 300A işlemcisi. Halen masanızın altında bu işlemci duruyor mu yoksa? Harika! 450 MHz'e kolayca çıkabilirsiniz Aynı şekilde düzgün bir soğutma ile 800 MHz'lik Athlonm işlemcinizi 1 GHz sınırına dayayabilirsiniz.
İnce ayar: Sadece işlemci yeterli değil
Ancak sadece işlemci performansı hızlı bir sistem için yeterli değildir. Diğer tüm bileşenler de, sabit disk, RAM, ekran kartı ve elbette işletim sistemi gibi, sistem performansı üzerinde önemli bir role sahiptir. Zira sadece iyi dengelenmiş ve bileşenleri doğru seçilmiş bir sistem iyi bir sistemdir Mesela neredeyse güncel tüm ekran kartlarının kolayca overclock edilebileceklerini biliyor muydunuz? Ancak overclock işleminin pek de hoş olmayan bir yan etkisi var: Ek soğutucular yüzünden PC'niz bir saç kurutma makinesi gibi çalışabilir. Ancak bunun için de çözümler mevcut.
Bilgisayarının kasasını yıllar sonra ilk defa açacaklar toz filtresinin ne kadar gerekli bir şey olduğunu fark edeceklerdir. Eski naylon kadın çorapları bu iş için kullanılabilir. Burada anlatılan işlemlerin çoğunun sisteminizin üretici garantisini ortadan kaldıracağını aklınızdan çıkarmayın. Bunun için genelde bilgisayarda bir değişiklik yapmak gerekmez, kasanın açılması bile yeterlidir. Yani ince ayar işlerine girişmeden önce garantinizin devam edip etmediğini kontrol edin ve yapacağınız ince ayarların garantinizi kaybetmeye değip değmeyeceğini iyi düşünün.

FuIIMetalJackeT
09-29-2008, 01:55 PM
TY 4 Paylaşım :)

SomeOfCs#fatih
01-08-2009, 05:49 AM
baktım baktım supersin Her Zaman : s[0]me[0]FcS :)